Vijf tools voor productievere dagen

Mijn vijf favorieten!

Vijf tools voor productievere dagen

Vijf tools voor productievere dagen

Efficiënter en productiever werken willen we allemaal wel. Om je te helpen het meeste uit je dag te halen, zijn er veel verschillende tools in omloop die je kunnen helpen je tijd efficiënt te gebruiken.

Deze vijf behoren tot mijn favorieten:

1. OneNote OneNote is een soort digitaal notitieblok. Sla notities, foto’s, lijstjes en geheugensteuntjes gemakkelijk op in een goed gestructureerde omgeving en deel ze met de juiste mensen. Er zijn natuurlijk veel tools voor notities, maar OneNote biedt wat bijzondere extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld gesprekken opnemen. De aantekeningen die je hierbij maakt worden weggeschreven op dat specifieke moment in het gesprek. Dus als iemand iets zegt wat je wilt onthouden, is een ‘O’ van onthouden al voldoende. Als je er op klikt, kom je direct bij het juiste geluidsfragment. Dat scheelt een hoop schrijfwerk! Een mooie bijkomstigheid: je hebt er geen Office voor nodig. Iedereen kan altijd gratis gebruik maken van deze applicatie.

2Google Now Installeer Google Now op je smartphone en je hebt er een gratis digitale assistent bij. De applicatie geeft standaard het weer aan in locaties die belangrijk voor je zijn. Hij laat nieuwe content zien van websites die je hebt bezocht en over onderwerpen die je interessant vindt en houdt voor je bij waar je auto geparkeerd staat. Door de integratie met je agenda laat hij je ook weten hoe lang het rijden is naar je afspraak en wanneer je zou moeten vertrekken. Ook files op je dagelijkse route geeft Google Now aan je door.

3. Pocket Soms kom je hele interessante informatie tegen op een moment dat het je erg slecht uitkomt. Pocketstelt je in staat om met één klik iets aan je ‘leeslijst’ toe te voegen, zodat je er later goed voor kunt gaan zitten. Omdat dit een Cloud oplossing is, die op alle apparaten die je hebt synchroniseert, heb je je leeslijst op een handiger moment altijd bij de hand.
4. RescueTime Als je productiever wilt zijn, is het van belang je tijd efficiënt in te delen. Daarom houdt RescueTimeprecies bij hoeveel tijd je op je computer waaraan besteedt. Het geeft mooie rapportages die je helpen inzicht te krijgen in je eigen gedrag zodat je jezelf kunt verbeteren. Besteed je veel tijd aan e-mail, vergaderen, of social media? Met deze gratis oplossing ga je niet langer op je gevoel af, maar op de feiten. Heb je moeite om Facebook of LinkedIn links te laten liggen? Hiermee kun je sites ook tijdelijk blokkeren om je focus te verbeteren.
5. Office 365 Planner Heb je al Office 365? Kijk dan eens naar Office 365 Planner. Er zijn altijd actiepunten die opgepakt en verdeeld moeten worden. Met deze Cloud oplossing zorg je voor overzicht in wie wat oppakt en wat de status van een actiepunt is. Een handige tool die je helpt om actiepunten toe te wijzen en bij te houden. Zo structureer je gemakkelijk en efficiënt je taken en actiepunten. Een handige oplossing voor bijvoorbeeld het werken in een projectgroep.   Dit blog verscheen eerder als artikel op: http://into.nu/vijf-tools-voor-productievere-dagen/

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*